Repertoire

In ons repertoire vind je wereldse en religieuze muziek. De liederen komen uit alle windstreken en uit diverse tijden. We zingen in verschillende talen, a capella of met pianobegeleiding. Door het jaar heen sluiten we aan op jaarfeesten en seizoenen.

We hebben een omvangrijk en gevarieerd repertoire. Een greep om een indruk te geven: van gregoriaans tot bijna hedendaags, kerkelijke en wereldse muziek, in vele talen. Vanzelfsprekend hebben we ook vrijeschoolliederen in ons repertoire.

Dirigent

We repeteren wekelijks onder leiding van onze dirigent Rein Boeijen. Hij maakt geregeld nieuwe arrangementen passend bij het koor. Tijdens de repetities zorgt hij voor een ontspannen sfeer en geeft hij regelmatig uitleg over de muziek. Een van onze leden omschrijft het zo: “Ik ga altijd met een glimlach naar huis. Ik geniet van zijn humor, muzikaliteit en kennis, fijn dat we mogen meegenieten!”

Foto Rein

Rein Boeijen (1962) studeerde orgel en klavecimbel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Voor beide instrumenten behaalde hij de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus. Daarnaast volgde hij nog interpretatiecursussen op het gebied van oude muziek. Bovendien studeerde hij een aantal jaren filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Naast 3Klank is Rein artistiek en muzikaal leider bij diverse andere koren met de meest uiteenlopende samenstelling en repertoire.Rein treedt in de voetsporen van de eerdere koorleiders die ieder hun kleur gaven aan de ontwikkeling van 3Klank in zang en repertoire. Sinds de oprichting van het koor stonden de volgende dirigenten voor het koor:

1980 Maria Bouma
1983 Wolf Eekhof
1984 Peter Josemans
2008 Annemien van den Dool
2014 Annemieke Kamphuis
2021 Rein Boeijen

 

 

 

 

"3Klank - " secretariaat3klank@gmail.com