Van harte welkom!


Welkom op de website van koor 3Klank. Je vindt hier informatie over wie we zijn en wat we zingen. Ben je nieuwsgierig naar ons koor en overweeg je je bij ons aan te sluiten? Onder ‘Meezingen?’ lees je hoe je lid kunt worden.


We zoeken versterking van tenoren en sopranen.
Interesse om mee te zingen?
Kijk voor informatie onder 'Meezingen?'


3Klank groepsfoto 2020

 

Wie zijn wij

3Klank is een gemengd koor met ca. 30 leden. De naam is een tikje misleidend, want 3Klank zingt meestal vierstemmig! Bassen, tenoren, alten en sopranen hebben plezier in het samen zingen, en streven ernaar enkele optredens per jaar uit te voeren.  

In de afgelopen jaren namen we onder andere deel aan Sint Jansdag in Den Bosch, stonden we op podium van het Bosch’ Winterparadijs, traden we op in Kasteel Heeswijk, brachten we kerstmuziek in hospice Francinus de Wind in Waalwijk en gaven we samen het Callistus Ensemble een sfeervol concert in de Kapel van Landgoed Coudewater te Rosmalen.

Vrijeschool

In 1980 is het koor opgericht met, voor en door ouders verbonden aan vrijeschool De Driestroom in Den Bosch. Onze naam 3Klank is afgeleid van de naam van de school. De binding met de vrijeschool is levend: we repeteren in de aula van De Driestroom, we zorgen voor opluistering van schooljaarfeesten en we leven elk jaar toe naar deelname aan de vrijeschoolkorendag in Zuid-Nederland. Hierover lees je meer onder ‘Korendag’.  

Leden

De huidige zangers zijn nu vaak oud-ouders van de school. Leden zonder directe binding met de vrijeschool zijn het koor mettertijd komen aanvullen. De 3Klankers komen uit Den Bosch en wijde omgeving. 

Wat ons bindt is de wens om in open en ontspannen sfeer met elkaar te zingen. We hebben de ambitie om te groeien in kwaliteit: betere samenzang, mooiere klank en dynamiek. Daarbij willen we ons repertoire steeds vernieuwen en uitbreiden met bijzondere liederen en arrangementen. 

Leden zijn op donderdagavonden bij de repetitie en doen mee aan optredens en presentaties. Met behulp van de website is het mogelijk om thuis te oefenen.  

"3Klank - " secretariaat3klank.@gmail.com