Repertoire

Het repertoire is heel gevarieerd en sluit aan op de jaarfeesten. In de herfst worden Michaëlsliedjes gezongen, dan volgen advent-, kerst- en Driekoningenliederen, kerkelijke muziek in de passietijd en profane muziek in de zomer. De muziek is uit diverse tijden en in verschillende talen. Van Gregoriaans tot Renaissance en Romantiek tot in de 20e eeuw. Van Afrikaans, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Russisch, Spaans tot Zweeds.

 

 

 

 

 

Leden aan het woord
Wat vind je van het repertoire?

Over het algemeen wordt het repertoire als afwisselend ervaren. Jo: "Zeer grote afwisseling van werelds - religieus, van oud en minder oud. Alleen jong, modern spul zit er niet bij." Een voormalig lid: "Het repertoire vind ik prima, van alles wat, liederen die mij raken bijvoorbeeld cantates van Bach, Italiaanse en Franse liederen..." Helma: "Bevalt me goed. Soms wat zwaar repertoire, hou ik wel van." Een ander lid vind het minder leuk om liederen te zingen waarvan zij de taal niet kent en dus niet weet wat zij zingt. Er wordt wel naar gestreeft om voor zo veel mogelijk liederen een vertaling te vinden.

Naar wat voor muziek luister je?

Er wordt door veel koorleden naar klassieke muziek geluisterd, maar ook wereldmuziek, hedendaagse populaire muziek, blues, jazz, keltische muziek, volksmuziek en smartlappen worden gewaardeerd. Paul: "Klassiek (19e en 20e eeuw en Bach), wereldmuziek bij voorkeur zang, popmuziek onder anderen van Frank Zappa, Lou Reed, Pretenders, Sting, Prince, Tom Waits en Elvis Costello."

Welk lied zou je graag eens willen zingen?

Dat de meesten daar nog niet over nagedacht hebben geeft aan dat het huidige repertoire goed in de smaak valt. Natuurlijk heeft de een of ander suggesties, zo wordt er bijvoorbeeld genoemd Berthold Brecht, Kurt Weil, Debussy, Hollandse Smartlappen en andere moderne muziek. Tina: "Brabant van Guus Meeuwis lijkt mij leuk om een keer te doen, bijvoorbeeld als 'herkenningslied'. En meer in de trend van 'Nkosi' en 'Where you there', maar ik heb nu al moeite om 5 favorieten aan te wijzen..."

 

 

3Klank -